Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Индукционни нагреватели

Индукционни нагреватели

Индукционният нагревател улеснява ремонта във всяка работилница и ремонта на автомобила във всеки един автосервиз. Разработването на такива технологии за термична обработка на: оси, рамки, кабини, кранни греди и други метални части значително подобрява работата на механиците.

Предимствта на най-новата индукционна отоплителна система е, че с тази техника няма промяна в химическата или физичната структура на метала при нагряване на частите.

Този метод е не само надежден и безопасен, но и създава атмосфера за чисто работно място. Той елиминира риска от повреда на кабелите и маркучите чрез открит пламък.

Индукционните нагреватели са известни от дълго време и са намерило широко приложение в много технологии (заваряване, запояване, втвърдяване, леене и др.). Индукционните нагревателни уредби се състоят от две основни единици: източник на захранване и охлаждан индуктор (направен под формата на малка намотка върху държач, наподобяващ ръкохватка за заваряване).

Принципът на работа на индукционната отоплителна инсталация е доста проста: източникът на променлив ток захранва индуктора, който създава електромагнитно поле вътре и наоколо. Когато поставите проводящ обект в областта на полето, на повърхността му се образуват вихрови токове с висока честота. Поради електрическото съпротивление повърхността на обекта се нагрява. Загряващата сила зависи от силата на полето, свойствата на материала и разстоянието от бобината до повърхността.

Индукционният нагревател е предназначен за "деликатна" работа: нагряване на гайки и болтове, локално нагряване на тънки панелни елементи с проводимост и т.н. Устройството е подходящо за нагряване на предмети от всякакви метали, включително мед и алуминий. По-мощните апарати са предназначени за по-тежка работа - загряване на рамки и греди на автомобили и други. С тяхна помощ, до горещо се нагряват различни валове, зъбни колела, втулки, ключалки и т.н.. Силата на тези устройства е достатъчна за температурно отпускане на резбови връзки с диаметър от 10-100 mm и повече и дълбочина до 100 mm.

Има много предимства при индукционно нагряване: за затопляне на метален предмет не се изисква специална подготовка и почистване на повърхността му, тъй като електромагнитното поле прониква през ръжда, боя и други диелектрици. Топлата зона е локална, т.е. елиминира риска от термично увреждане на обекти в зоната на нагряване (например, механична гайка блокирана в средата на пет сантиметра винт M6 който се държи с гола ръка за единия край); отнема няколко секунди, за да загрее елемента; Температурата на нагряване може лесно да се контролира чрез промяна на тока (всички индукционни нагреватели са оборудвани със специален блок за управление).

В допълнение, индукционните нагревателни устройства имат висока ефективност (до 98%), поради липсата на открит пламък, пожаробезопасността на процеса е гарантирана, а отсъствието на елементи, изложени на износване, ги прави надеждни и издръжливи.

Показване:
Подреждане по:

Индукционен нагревател GYS GYSDUCTION AUTO

Индукционен нагревател GYS GYSDUCTION AUTO се използва за отстраняване на стъкло, отлепване на ..

0.00 лв. без ДДС: 0.00 лв.