Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Уреди за гресиране

Уреди за гресиране

 Какво представляват уредите за гресиране? Използват се за разпределяне на гъсти смазочни течности. Обхватът на дейността им е широк: строителство, сервизни центрове, гаражи, ремонтни бази, индустрия и др. Помпата за смазване/гресиране ще помогне за бързо и точно смазване на агрегати, оборудване и машинни елементи.

 Различните уреди за гресиране могат да бъдат: 

  • Ръчни и крачни модели с висока производителност. Проектирани за малки работни места, те са добри в обслужването на труднодостъпни места. Удобно е, че няма нужда от електрическа мрежа или компресор. Той е прост и достъпен инструмент за обслужване на мотоциклети, автомобили, машини и агрегати. Това е добър вариант, ако не е необходимо да обслужвате голямо количество смазка. Налягането в резервоара се създава от лост, който потребителят активира чрез натискащи се движения. Така че един ход на лоста може да изпомпва до 9 грама смазка. При моделите с педално задвижване е много по-лесно да се работи. Техническите спецификации на моделите, техните снимки и различни цени ще ви позволят бързо да направите своя избор. 
  • Пневматични модели за смазване. Смазочният инструмент се счита за най-ефективен при употреба в автомобилния сектор. Като част от централизирана инсталация се използват пистолети за греси с високо налягане, които позволяват висококачествено обслужване на специално оборудване и транспортни средства. Уреди за пневматично смазване/гресиране те работят с въздух от въздушен компресор и изискват подаване на сгъстен въздух(въздух под налягане), при което помпата изпомпва и смазва. Устройството е по-продуктивно, отколкото ръчното и изисква по-малко усилия от страна на потребителя. Можете да работите с много видове смазка с голяма гъстота.. Уреда за смазване с пневматично действие може да изпомпва до 800 грама смазващо вещество на минута. Техническите спецификации на моделите, техните снимки и различни цени ще ви позволят бързо да направите своя избор. 

 Някои основни параметри които са важни при избора на такъв уред са: 

  • Производителност - може да се посочи в различни стойности. За пневматични модели, най-често в литри или в грамове на минута. Ръчните уреди за гресиране/смазване работят със смазка в твърдо състояние(масло), то се характеризира с количеството смазващо вещество, което не се изпомпва за минута, а само за един ход на задвижването. Колкото по-висока е стойността, толкова по-бързо се изпомпва смазката/греста. 
  • Обемът на резервоара - показва колко смазка/грес може да се напълни отново за един цикъл. Тя може да достигне 12-16 литра. Има обаче модели без капацитет те са монтирани на варели и имат подпора в конструкцията. Смукателният маркуч е поставен навътре и маркучът за пълнене се подава към смазваните агрегати.
Показване:
Подреждане по:

Помпа за гресиране с педал 3l, GEKO G01139

Помпа за грес 3 литра подходяща за тежки приложения. Устройството е снабдено с пружинна мембран..

105.00 лв. без ДДС: 105.00 лв.

Такаламит за гресиране 600ml, GEKO G01147

Професионален бутален такаламит, 600 cm3, използва се широко за поддръжка на моторни блокове и ..

0.00 лв. без ДДС: 0.00 лв.

Гъвкав удължител за такламид TOPTUL JJAC1212

Удължител за такламид 310 мм, гъвкав.За гресиране във всякакви положения и на труднодостъпни места. ..

8.30 лв. без ДДС: 8.30 лв.