Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Зарядна и стартерна техника

Зарядна и стартерна техника

Може да избегнете проблемите, свързани със стартирането на двигателя през зимната експлоатация на автомобила, като се използва зарядно устройство за батерията на автомобила. Този тип оборудване е широко представено в нашия продуктов каталог. Най-често срещаните проблеми при стартиране на студено се наблюдават от собствениците на коли, които използват батерията(акумулатора) дълго време. Могат да се намерят стартови и зарядни устройства (ЗПУ-зарядно-пускови устройства) за батерии на автомобили. Те могат да бъдат от такива за домашно ползване до  професионални класове които се използват в автосервизите.

Могат да се класифицират по функциите като са разделени на:

  • Зарядни устройства - за зареждане на батерията е необходимо зарядно устройство, но не могат да стартират двигателя на машината(автомобила), могат да работят в нормални и ускорени режими (BOOST).
  • Стартово оборудване - използва се за "съживяване" на батерията и стартиране на двигателя на автомобила.
  • Зарядно-пускови устройства(ЗПУ)- Устройствата за зареждане и стартиране изпълняват и двете функции за стартиране на двигателя и зареждане на батерията.
  • Зарядно-разрядни устройства - Устройствата за зареждане и разреждане са предназначени за зареждане на индустриални батерии, повечето от които могат да се зареждат само след като са напълно разредени (точно това е предназначението за зареждане).

Като основни технически характеристики могат да се посочат:

Изходното напрежение - определя съвместимостта на стартовото зарядно устройство с батерията. Напрежението на акумулатора трябва да съвпада с възможностите на устройството, в противен случай батерията ще се повреди. Тази стойност може да бъде 12 V - за автомобили и лекотоварни камиони, и 24 V - за големи камиони.

Заряден ток – избира се въз основа на капацитета на батерията. Например за оловни батерии с капацитет 150 A / h в нормален режим се препоръчва заряден ток от 15 А.

Напрежение - на пусково зарядно устройство трябва да е 220 V, за да се свърже към мрежата. Бъдете внимателни като обръщате внимание на параметрите на апарата който ползвате: има 110 волтови ЗПУ, които отговарят на европейския стандарт.

В нашия продуктов каталог се предлага зарядна и стартерна техника от водещи производители. Основните видове зарядни апарати и инструментални комплекти са представени в категорията, а цените и техническите характеристики са посочени на страниците на стоките.

Показване:
Подреждане по:

Зарядно и стартерно устройство, за акумулатори 12/24V GEKO G80026

Стартовото зарядно устройство GEKO Class 630 е предназначено за подпомогне стартирането на..

390.00 лв. без ДДС: 390.00 лв.