Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Ъглова бормашина

Ъглова бормашина

Прабиването на труднодостъпни места става много по-лесно с ъглова бормашина. 

 Ъгловата бормашина е инструмент с форма на буквата L, използва се за пробиване на отвори в труднодостъпни места. Тези ъглови дрелки са широко използвани при работа в тесни и труднодостъпни места, съединения в тесни жлебове и отвори, при пробиване от страна на кухини вколи под капака, странични и задни повърхности при които използването на класически дрелки/бормашини е невъзможно. 

Като функции на устройството за пробиване(ъглова бормашина) можем да отбележим. 

 Характерното при ъгловите бормашини-дрелки е разположението на патронника, който е под ъгъл от 90 градуса спрямо тялото на инструмента. Това се постига с помощта на специална предавка в корпуса на машината. За да се намали разстоянието от оста на патрона до горната повърхност на свредлото (за подобряване на компактността) в такива модели се използва скъсен или вграден в корпуса и венец. 

Като важни функции може да се отбележат. 

  •  Мощност характеризира мощността на електрическия мотор. Измерена във ватове (ватове). При ъгловите бормашини-дрелки мощносттаварира от 300 до 800 W и по-висока. 
  •  Скорост на въртене характеризира броя на оборотите на шпиндела за единица време. Измерено в обороти в минута (об мин). При ъгловимодели този индикатор достига от 2300 об. Мин. Колкото по-висока е скоростта на въртене, толкова по-голяма е производителността на дрелката. 
  •  Въртящ момент характеризира усилието, което се развива в шпиндела, преодолявайки съпротивлението на материала. Измерено в Нютони на метър (Nm). Този показател е важен, тъй като ъгловите действия по пробиване се използват за работа с крепежни елементи. Колкото повече въртящ момент има, толкова по-лесно ще бъде да работите с големи свредла и винтове. 

 Ъгловият размер е разстоянието от края на патрона до крайната повърхност на корпуса. Колкото по-малка е тази тази част като размери, толкова уредът е по-компактен и по-удобен за използване в тесни пространства. 

На пазара има познати няколко вида ъглови бормашини. 

  •  Електрически ъглови бормашини - ъглови бормашини, имащи захранване от постоянен източник на променлив ток. Подходящи са за безпроблемна работа и обикновено имат ниско тегло. 
  • Акумулаторни ъглови бормашини - те са с автономен захранващ източник под формата на никел-кадмий, никел-метален хидрид или литиево-йонни батерии. Прилага се при липса на постоянни източници на променлив ток. Те се характеризират с висока мобилност и компактност.

Няма добавени продукти в тази категория.