Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Шмиргел

Шмиргел

При нужда от заточване или изпилване на каквото и да е ви трябва шмиргел.

 Шмиргела за заточване на инструменти е машина с електродвигател и абразивни колела. С тяхна помощ, ръба на конвенционалните ножове, ножици, длета, ножове за рендосване, както свредла, ножове, режещи резци и други се заточва.

Функционалноста на устройството е следната:

 Машината за заточване се състои от електродвигател с два вала от всяка страна, електродвидателя който предава движението към шпиндела като в последствие се задвижват колелата(абразивните камъни). В повечето модели се използват два кръгли диска и рядко се инсталира лента за шлайфане(при някои моели). Абразивните дискове са в защитен корпус, което гарантира безопасността на потребителя при работа.

 Някои модели шмиргели за инструменти са оборудвани с вана за вода, която е необходима за охлаждане на диска. Мокрото шлайфане е за предпочитане при заточване на режещи ножове.

 Други модели които заточват инструменти за рязане и рендосване. Те има един диск, който е перпендикулярен на другия. В някои случаи е по-удобно да се работи върху него.

Когато избирате шмиргел за заточване, трябва да обрърнете внимание на размерите.

 Ширината и диаметърът на абразивните дискове трябва да съответстват на размерите на обработваните детайли. За да заточвате свредла, препоръчват се дискове с ширина 20 мм. Мощноста на шмиргела (трябва да бъде поне 350 W) и скоростта (най-малко 2700 об. / Мин.) Всичко това влияе върху производителността и качеството на работа. Колкото по-високи са, толкова по-добре.

Показване:
Подреждане по:

Шмиргел Bosch GBG 35-15

Шмиргел на Bosch модел GBG 35-15 е много добър помощник при обработка на всякакви метални ..

349.00 лв. без ДДС: 349.00 лв.