Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Хидравлични преси

Хидравлични преси

Когато се изисква избиване или набиване на какъвто и да е елемент от движещи се или стационарни части, на помощ идва:

 Хидравличната преса е незаменим помощник във всеки автосервиз. С това устройство лесно се отстраняват или поставят части на втулки или лагери. Това оборудване често се използва освен в автомобилни центрове и в различни отрасли, където е необходимо да се извършват ремонтни или монтажни работи. 

 Има различни видове хидравлични преси: 

  • Хидравлични ръчни преси - работят с ръчна хидравлична помпа. За тях може да се каже че са изгодни да се закупуват при не много голяма употреба, тъй като цената за такива хидравлични преси е по-ниска, отколкото за останалите. Недостатъците могат да бъдат повече от ефективността на пневматичните и електрохидравличните модели. Освен това необходимостта от изпомпването с помощта на дръжката на помпата води до факта, че ръката на един потребител е заета, което означава, че може да е необходим помощник. 
  • Пневмохидравлични преси - имат пневматично бутало вместо ръчна хидравлична помпа, която обикновено се активира чрез натискане на крачния педал. Поради факта, че работата се извършва благодарение на сгъстен въздух, се създава по-голямо усилие и операторът е значително много по-улеснен при работа с този вид преса. 
  • Електрохидравличните преси - те са с електрохидравлично задвижване и са толкова лесни за работа, колкото и пневматичните хидравлични преси. Друго от предимствата им е високата скорост на движението на буталния цилиндър. Това ще бъде много от значение, например при извършване на щамповане. 

 Някои от основните характеристики на пресите които са важни при избора им са: 

Когато избирате, трябва да обърнете внимание на силата на усилието(прилагания товар в кг./т.). Индикаторите за тази характеристика зависят от това, какви операции се планират да бъдат изпълнени. Така че при автомобилна сервизна дейност хидравличната преса с усилие до 20-30 тона, при голямото производство 40 тона и повече ще са необходими. 
Друга важна характеристика е работният ход. То трябва поне малко да надвишава размера на частите, които най-често ще се обработват.

Показване:
Подреждане по:

Хидравлична преса 20t GEKO G02087

Хидравлична преса за избиване/набиване 20 тона. Пресата се използва в гаражи и автосервизи за о..

0.00 лв. без ДДС: 0.00 лв.