Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Ресивери

Ресивери

При нужда от повече въздух(на склад), на помощ идват допълнителните разширителни съдове(ресивери), в които се съхранява въздуха под налягане.

 За да се изравни налягането в пневматичната система и да се създаде резерв на сгъстен въздух, са проектирани допълнителни приемници към компресора които се наричат ресивери. Те намаляват завихрянето и вибрациите на газа, които се образува при нагнетяването в балона.

Принцип на проектиране и експлоатация на допълнителните разширителни съдове(ресивери).

 Ресивера има капацитет с определен обем който има предпазен клапан, кран за отстраняване на образувания конденз и манометър. Оборудван с входящи и изходящи връзки, с които е свързан към пневматичната мрежа. Чрез входящата тръба въздуха навлиза в приемника и достига до нужното налягане. Стойността му се следи с помощта на манометър. Въздуха се почиства от излишната влага и преминава през изпускателната тръба в пневматичната система.

Монтирането на приемника(ресивера) за въздух става според вида и конструкцията.

 Има два вида приемници(ресивери): вертикални и хоризонтални. Първите са много популярни - поради своята компактност те заемат много по-малко производствено пространство. В случай, че имате допълнителен приемник за компресора, те могат да бъдат свързани към една обща мрежа.

 Има два варианта за инсталиране на приемници: последователен и паралелен. Първият вариант има важно предимство: при последователното преминаване към всеки приемник въздушната смес се освобождава от излишната влага и масло. Това значително удължава живота на оборудването. Недостатъци на метода включват по-висока обща устойчивост на приемника (трафик приемник система е равна на най-малката стойност на параметрите на един от приемниците), и трудността при премахване на един от приемниците на веригата в случай на счупване.

 

 Когато са свързани  паралелно се увеличава пропускателната способност на ресивера (тя е равна на общата стойност на пропускателната способност на всички приемници), но пречистването на излишната влага не е толкова внимателно. Допълнително предимство на такава връзка е простото възстановяване, ако е необходимо, на един от приемниците при повреда.

Техническите спецификации са важна част при избора на ресивер.

  •  Обемът на приемника трябва да се определи предварително, дори и в етапа на проектиране на пневматичната система или при извършване на изчисления за вече съществуваща въздушна система. Обемът зависи от капацитета и честотата на използване на пневматичните инструменти, който се планира да бъдат "захранвани" от компресора. За работата на мощни компресори, например на големи строителни обекти, се препоръчва да се купува приемник с голям обем. Пример за това е модел на приемник с обем 900 литра. Ако имате по-малко амбициозни цели, се препоръчва да се вгледате в модел, който има изчислени 110 литра.
  • Максималното налягане е най-високата стойност на налягането, при която устройството може да работи. За да се определи това, се изчислява силата необходима за да се задържи и се взема под внимание формата на приемника (съда, който работи под налягане), характеристиките на материал, съотношението на диаметъра на стените на съда към стените на приемника и т.н. Ако имате нужда от приемник с ниско налягане, можете да разгледате модел с налягане от 10 бара. Ако е необходимо по-мощно оборудване, модел с налягане от 16 бара е подходящ.
  • Пропускателната способност определя броя на литрите въздух за единица време, които приемникът(ресивера) може да преминат през него. За мощни инструменти препоръчваме устройства с висока стойност за този параметър.

На нашия сайт има широк избор от приемници за различни цели. Ние предлагаме приемници(ресивери) за компресори в цялата страна с доставка и гаранция, обадете ни се! Можете да получите повече информация за условията и разходите за доставка от нашите мениджъри.

Няма добавени продукти в тази категория.