Този сайт използва бисквитки, за да ви предложи по-добро преживяване. Може да се запознаете с подробна информация тук.

Ударен гайковерт

Ударен гайковерт

При нужда от здраво затягане или развиване на заклинени болтове имате нужда от ударен гайковер. 

 Ударен гайковерт това са са ръчни инструменти с електрическо или пневматично задвижване, които се използват при сглобяване разглобяване на резбови съединения(болтова връзка).

Има статични и ударни модели. 

  •  Статичното действие се характеризира с постоянство на въртящия момент. Използват се основно за монтаж на конвейери: за завиване на резби с диаметър до 16 mm. Поради голямата маса те изискват специално окачване. Основният им недостатък е предаването на въртящия момент в ръцете на работника. 
  •  Ударното действие е по-лесно за работа от статичното и не предава въртящия момент към ръцете на оператора. Ръчен ударен гайковерт завива резби с диаметър до 60 mm. Осмовния им недостатък- непостоянството на въртящия момент. 

 Електрическите гайковерти(захранвани от мрежата) за завиване и развиване на гайки/болтове. Електрическите гайковерти се характеризират с висока производителност и надеждност,те се препоръчват за професионална употреба в автомобилната, тежката промишленост и нефтохимическата промишленост. 
 Акумулаторните гайковерти(на батерия) са аналог на електрическите, но за разлика от тях може да се използват на голямо разтояние от електрическите мрежи(могат да се използват навсякъде поради независимостта си от електрическо захранване). За тях е удобно да се използват по време на всякакви строително-монтажни дейности. 
 Производителите предлагат разнообразие от модели на гайковерти: леки (с маса от 1 кг) и по-мощни (с маса до 9 кг). За тях се произвеждат много различни аксесоари: адаптери и приставки(вложки ударни), които правят този инструмент универсален в своята категория. 

Ударния гайковерт има следния принцип на действие. 

 При ударния електрически гайковерт ударът се реализира посредством възвратно постъпателен механизъм, който преобразува възвратното движение в ударен импулс. Високата енергия на импулса се предава на квадрат, към който е прикрепена крайната глава(ударна вложка), и се предават високо енергийни импулси. Превключвателят задава посоката на въртене, така че можете или да завъртите или отвиете гайките. 

Като технически спецификации тези инструменти се характеризират с: 

Мощност, максималният въртящ момент и броят на оборотите на електрическите и акумулаторните гайковерти са ключови характеристики, които са взаимосвързани. Колкото по-високи са тези характеристики, толкова по-висока е производителността. 
В пряка зависимост от основните характеристики е друг показател тегло. 

Могат да се имат в предвид някои критерии при избор на гайковерт. 

Гайковерта трябва да бъде избран в съответствие с предназначението му с подходящите технически характеристики за целта. Положителен критерий за подбор ще бъде: 
Удобна дръжка, покрита с анти-вибрационен и противо плъзгащ материал. 
Допълнително захващане на машината за по-мощните модели за по-лесна работа.

Показване:
Подреждане по:

Ударен гайковер Bosch GDS 18 E

Ударен гайковерт на Bosch модел GDS 18 E е много подходящ за работа при завиване/развиване..

1 349.00 лв. без ДДС: 1 349.00 лв.